blog,  Canada,  Reizen

Banff National Park: 10x mooiste plekken die je niet mag missen

Banff National Park is een fantastisch natuurgebied in de provincie Alberta in het westen van Canada. Het staat bekend om zijn bergen en prachtige meren. Deze plek hoort zeker thuis op je bucket list wanneer je van natuur houd.

In 2016 bezocht ik dit park tijdens mijn reis door Amerika en Canada van 3 weken. Tijdens deze reis had ik helaas maar 4 dagen om Banff te ontdekken, maar heb ik wel veel leuke dingen kunnen doen. Vandaag deel ik daarom de leukste plekken en dingen om te doen die je niet mag missen.

Lees ook: 14 mooiste plekken van Nieuw-Zeeland die je niet mag missen

Banff Village

De beste plek om te verblijven in Banff NP is toch wel het centrum van Banff. Dit stadje is toeristisch maar de perfecte plek om Banff te bezichtigen. Het heeft een gezellige sfeer, veel hotels en leuke winkeltjes om te bezoeken en souveniers te kopen.

Peyto Meer

Dit meer is ook zeker een van de mooiste meren van Canada. Wanneer je de auto parkeerd loop je een wandel weg omhoog waar je een uitzicht hebt en over het meer heen kijkt. Het water van bovenaf lijk hierdoor nog blauwer.

Lake Louise

Dit meer is iets bekender dan Moraine Lake en ook zeker een must see, maar naar mijn mening wel iets minder mooi dan Moraine Lake. Bij dit meer heb je ook het Fairmont Hotel dat ik helaas niet kon betalen. Het lijkt mij fantastisch om met dit uitzicht op te staan en naar buiten te lopen.

Banff Gondola

Deze kabelbaan brengt je boven naar de berg om een prachtig uitzicht te hebben over de bergen van Banff NP.

Lake Minnewanka

Ik weet het een grappige naam maar wel de moeite waard om te bezoeken. Het is hier een stuk rustiger dan de vorige 2 meren, terwijl dit meer maar een aantal km van Banff centrum gelegen ligt. Toen ik deze plek bezoch was er bijna niemand en de stilte komt je tegemoet. Je kunt vanaf hier een boot nemen om een tour te doen door de meren en bergen maar zelf heb ik dit niet gedaan.

Two Jack Lake

Dit meer is perfect te combineren Lake Minnewanka gezien ze practisch naast elkaar liggen. Toen ik hier was waren er geen andere toeristen waardoor de rust en stilte op je af komt. Her meer is niet blauw zoals alle andere meren maar juist diep groen. Zeker de moeite waard om even te stoppen wanneer je ook Lake Minnewanka bezoekt.

Fairmont Banff Springs hotel

Dit hotel ziet er uit als een harry potter kasteel dat uitkijkt over Banff town en de bergen. Ik kon hier helaas niet slapen (want duur), maar ik ben wel binnen geweest. Je hebt hier ook een cafe waar je kunt lunchen. Dit kan ik zeker aanraden want dan krijg je toch wat mee van de sfeer van het hotel en de prijzen van het cafe waren zeker niet te duur.

Mocht je dan toch binnen zijn kan ik het ook zeker aanraden om even de WC te bezoeken gezien deze erg sjiek was.

Bow River

Achter het Fairmont Spring Hotel loopt de Bow River waar je een wandeling naast kunt maken. Er zijn ook meerdere plekken in Banff waar je op de Bow River zou kunnen raften mocht je dit leuk vinden.

Banff Upper Hot Springs

Na een dag wandelen door de bergen kun je in de avond de Hot Springs bezoeken om te relaxen met uiteraard ook weer uitzicht op de bergen.

Moraine Lake

Dit is zonder twijfel het mooiste meer dat ik ooit bezocht heb. Het water is blauwer dan blauw, en de bergen op de achtergrond maken het een spectaculair uitzicht. Moch je het leuk vinden kun je hier een kano huren en het meer op gaan voor een nog beter uitzicht.

Zo dat waren ze dan! Banff National Park is voor mij een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest, en ik kan het iedereen aanraden om deze plek op hun bucket list te zetten.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *