Bali,  blog,  Hotspots

De beste Hotspots van Bali – Koffie en eetgelegenheden

Bali staat bekend om zijn lekkere eten. Of je nu lokaal eet of vegan, eigenlijk kun je bijna overal wel terrecht. Daarom deel ik vandaag de beste hotspots van Bali die ik bezocht heb tijdens mijn verblijf.

De Balineese Warung’s staan bekend om het lokale eten met fried noodle’s, sate en nasi. De meer westerse restaurants hebben zowel een selectie van lokaal eten maar ook vegan en westers. Zo heb je overal een ruime keuze in Smoothie bowls, pancake’s en ga maar door. Het leukste is ook nog wel dat de prijzen lekker betaalbaar zijn.

Lees ook: Hotspots Chiang Mai: De beste lunch en koffie spots.

Ubud

Dharma coffee and juice.

Dit cafe ligt een stukje uit het centrum van Ubud, maar hoort zeker bij mijn top beste hotspots van Bali.. Zo’n 10 minuten lopen, maar wel de moeite waard om te bezoeken. Ze serveren hier lekkere koffie, smoothies en verschillende lunch optie’s. Ik was erg te spreken over de smoothie bowls die hier maar 3 Euro kosten. Er staat gratis water dat je mag pakken en er is natuurlijk ook gratis WiFi. Ik heb hier meerdere keren gegeten en wat gedronken in de tijd dat ik in Ubud was. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit mijn favoriete cafe in Ubud is.

Dharma Cafe Ubud
Dharma Coffee Ubud

Honeymoon Kitschen

Dit is een leuk restaurant in Balinese stijl. Zowel voor ontbijt als diner heb ik hier gegeten. Voor ontbijt heb ik hier Avocado op Toast gehad, maar ze hebben hier ook verschillende smoothie bowls en muesli opties. Het leuke aan dit restaurant vind ik dat ze ook traditionele gerechten serveren. In de avond heb ik hier namelijk Fried Noodles met kip en ei gegeten. Mocht je dus even genoeg hebben van al het Indonesisch eten heb je hier verschillende opties, maar ook gewoon voor Nasi en andere Indonesische gerechten kun je hier terecht.

Honeymoon Warung Ubud
Honeymoon Ubud

Tukies Coconut Icecream.

Sinds dat ik in Fiji was geweest heb ik een Coco’s verslaving. Cocosnoot yoghurt, Pina Colada, verse Cocosnoot, ik vind het allemaal lekker. Laat nu net in Ubud een Kokosnoot ijssalon zitten. Het is zeker niet goedkoop voor Bali begrippen maar wel echt de moeite waard als je van Coco’s houd. Je kunt zowel een klein ijsje als een coupe bestellen.

Canggu

Copenhaegen

Copenhaegen is een leuk cafe wat rustiger gelegen in een zijstraat van het drukke centrum van Canngu. Het leuke aan dit cafeetje is dat je hier meerdere kleine gerechtjes kunt bestellen. Zo heb ik Avocado on Toast besteld en een portie fruit.

Ook kun je hier kleine broodjes bestellen, smoothiebowls maar kun je hier ook terecht voor ontbijt. Het interieur is gezellig, en je zit half binnen/half buiten.

The Loft

The Loft is een echte Bali/Canggu hotspot. Het is hier eigenlijk ook op elk moment van de dag gezellig druk, maar gelukkig wel altijd plek om te kunnen zitten. Smoothiebowls, Pancakes, Toast, Muesli met vers fruit, ze hebben eigenlijk wel alles en serveren ook lekkere koffie. Ik was hier voor ontbijt en ben natuurlijk voor de pannenkoeken gegaan. Ik kreeg een grote halve pannenkoek maar dit was meer dan genoeg gezien hij heel machtig was.

The Loft Bali

Bali Budha

Bali Budha heb ik op meerdere plekken in Bali gezien. Ze hebben hier een hele uitgebreide kaart, en het eten is ook heel budget vriendelijk. Ik ben hier voor het avondeten geweest en wilde iets lichts bestellen omdat ik niet super veel honger had. Ik had daarom een salade besteld. Uiteindelijk kreeg ik een hele grote salade en had ik hier alsnog meer dan genoeg aan.

Het restaurant is zeker aan te raden wanneer je de keuze wilt hebben tussen westers eten en lokaal eten voor een vriendelijke prijs.

Uluwatu

District 6

District 6 zat om de hoek van mijn guesthouse en hier heb ik meerdere keren gegeten. Er zijn genoeg zitplaatsen, en het interieur ziet er gezellig uit. Ik heb hier voor ontbijt natuurlijk pannekoeken gehad, en ik heb hier ook een lekker schnitzel gehad en een salade. De prijzen zijn zeer goed te doen en eigenlijk is er ook voor iedereen wel wat.

Suka Expresso

Een populair cafe wat altijd druk is voor zowel ontbijt lunch en diner. Ik heb hier alleen ontbijt gehad, en de prijs is hier ook ietsje hoger dan op andere plekken. Het eten en de koffie is was wel heel lekker, en er waren ontzettend veel opties om uit de kiezen. Ook het personeel vond ik hier erg vriendelijk.

Dit waren mijn favoriete plekjes van Bali waar ik lekker heb gegeten en koffie gedronken. Bali zit vol met hotspots dus waarschijnlijk zijn er nog veel meer fijne plekken. Ik ga graag nog een keer terug om nog meer hotspots te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *