Bestemmingen,  Nieuw-Zeeland,  Reizen

Wat kost backpacken in Nieuw-Zeeland? – Budget 5,5 week backpacken

Wat kost backpacken in Nieuw-Zeeland? Dit is een vraag voor veel mensen die graag een reis door Nieuw-Zeeland willen maken. Ook voor mij stond Nieuw-Zeeland hoog op mijn lijst, en in 2019 bezocht ik dit mooie land.

Een goedkoop land is Nieuw-Zeeland absoluut niet. Zowel eten, vervoer en verblijf zijn hier prijzig. Omdat het land ook aan de andere kant van de wereld ligt en je er niet even 1 weekje op vakantie gaat is het ook al snel een duur vliegticket. Het leek mij daarom een goed idee om alle kosten van mijn reis te delen om een beter beeld te geven wat een reis naar Nieuw-Zeeland nu eigenlijk kost.

Mount Cook/Aoraki

Vluchten

Mocht je vanuit Nederland naar Nieuw-Zeeland vliegen zou ik met minimaal 800 Euro rekening houden voor een retourvlucht. Persoonlijk heb ik de volgende vluchten geboekt omdat ik ook nog naar andere bestemmingen zou gaan:

Amsterdam – Singapore met Singapore Airlines – 383 Euro.
Singapore – Melbourne met Quantas – 237 Euro.
Melbourne –  Christchurch met Jetstar –  135 Euro.
Auckland – Sydney met Virgin Australia – 125 Euro.

Totaal vluchten: 880 Euro

Vervoer

De volgende uitgave is het vervoer in Nieuw-Zeeland. Ik ben op beide eilanden geweest, en heb de Intercity Bus gebruikt om rond te reizen. Hier kun je uren kopen en vervolgens daarmee reizen. Dit is een flexibele manier om met openbaar vervoer te reizen. Meer info klik hier.

Een camper kopen of huren kan natuurlijk ook, maar wanneer je alleen reist kan dit erg duur zijn. Ook kun je bus reizen boeken met Kiwi of Stray, maar ik wilde dit liever niet, en wilde liever flexibel reizen.

Totaal vervoer: 353, 80 Euro

Verblijf
Een grote kostenpost is natuurlijk het verblijf. In totaal heb ik 38 nachten moeten betalen, waarvan ik sommige nachten ook nog eens een privé kamer geboekt had of een Airbnb kamer. Een bed op een gedeelde kamer kost gemiddeld 20 Euro per nacht, maar ik heb ook wel eens rond de 25 of zelfs 30 Euro per nacht betaald.

Totaal verblijf: 916,13 Euro

Queenstown

Excursies en entree kaartjes
Omdat ik met Intercity reisde en daarom uren kon inleveren voor excursies heb ik de Milford sounds tour en paihia dolfijnen tour een stuk goedkoper kunnen doen.

Milford sounds incl lunch: € 58,74
Queenstown Gondola: 23,40
Maori village + diner: 78,50
Maori grijzers Paia: 33,75
Paihia dolfijnen tour: 18,50

Totaal excursies en entree: 212,89 Euro

Overig
Ook boodschappen, taxi’s, openbaar vervoer, persoonlijke spullen, souveniers enzovoort kost geld. De supermarkt is best prijzig, waardoor ook boodschappen doen soms duur kan zijn.

Totaal overig: 770,97 Euro

Huka Falls – Taupo

Optelsom:
Vluchten: 880 Euro
Vervoer: 353, 80 Euro
Verblijf: 916,13 Euro
Overig: 770,97 Euro
Excursies en entree: 212,89 Euro
Totale kosten: 3133,79 Euro op basis van 1 persoon voor 39 dagen.

Conclusie:
gemiddeld dagbudget was 45 EUR, voor eten, accommodatie, openbaar vervoer en andere kleine uitgaven. Dit is exclusief het vervoer vliegtickets. Houd er rekening mee dat ook een verzekering en aangeschafte spullen zoals een backpack hier niet bij inbegrepen zijn.

Ik denk dat ik het best netjes heb gedaan en eigenlijk alles heb gedaan en gezien wat ik wilde. Ik hoop daarom ook dat ik je een beter beeld heb kunnen geven over wat backpacken in Nieuw-Zeeland kost.

Ben jij wel eens in Nieuw-Zeeland geweest?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *